Habkönnyű pizzás csigák, egy nagyon gazdag vajas-tejfölös-olajos tésztával, ami másnap is ugyanolyan finom, így kiváló csomagolnivaló is!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók 16 darabhoz:
- 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
- 1 bögre langyos tej (2,5 dl)
- 1 mokkáskanál kristálycukor
- fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
- negyed bögre langyos víz (ha szükséges)
- 5 dkg vaj felolvasztva
- 2 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál tejföl
- 1 púpos teáskanál só
Elkészítése:
1. A cukrot elkavarjuk a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
2. A többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk! Ha száraz a tészta, akkor adjuk hozzá a negyed bögre vizet, ha ragad, akkor egy kevés lisztet!
3. Fél óra alatt a tésztát, letakarva, nagyjából a kétszeresére kelesztjük, közben előkészíthetjük a feltéteket, és kibélelhetünk két gáztepsit sütőpapírral. Feltétként én paradicsomszószt csináltam kis fokhagymával, borssal, sóval, cukorral, valamint vékonyra szeletelt sajtot, sonkát és egy kis kukoricát készítettem elő.
4. A tésztát elfelezzük, majd téglalap alakúra nyújtjuk, olyan 3-4 mm vastagságúra. Megkenjük őket pizzaszósszal, majd szépen befedjük szeletelt sajttal, sonkával, és meghintjük kukoricával, vagy amivel csak szeretnétek. Használhattok persze reszelt sajtot is, a szeletelt sajttal annyi, hogy egyszerűbb dolgunk van!
4. Ezután feltekerjük őket, mint a bejglit, és tetszőleges vastagságú szeletekre vágjuk. nem érdemes túl vékonyra, mert különben ki fog száradni, hadd legyen szép magas, és pufi!
5. 190 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 15-20 perc alatt szép világosra sütjük. Ha az alja már szépen megsült, akkor elkészült. Körben szép világos, majdnem fehér marad a tészta.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További csigareceptjeim: