A töltött tojás a hidegtálak egyik legnagyobb sztárja, nem is lehet nem szeretni! Pláne franciasaláta ágyon!
Hozzávalók:
A francia salátához:
A mártáshoz:
- 1 bögre majonéz
- 1 púpozott bögre tejföl (kb. 280 g)
- 1 mokkáskanál só
- fél mokkáskanál bors
- negyed citrom leve
- fél evőkanál mustár
Az alaphoz:
- 1 csomag mirelit franciasaláta alap (450-500 g)
- 1 mokkáskanál só a főzővízbe
- 1-2 evőkanál cukor a főzővízbe (hogy a borsó és a répa finom, édeskés legyen, mint mikor frissen szedjük)
- 2-3 alma meghámozva, apróra felkockázva
A töltött tojáshoz:
- 8 keményre főzött tojás
- 2 csapott evőkanál tejföl
- 2 mokkáskanál mustár
- egy nagyobb csipet só
- 2,5 dkg puha vaj
- bors
Elkészítése:
- A franciasaláta alapot a lobogó, sós, cukros forró vízben kifőzzük. Ne főzzétek túl, a borsó legyen a mérvadó, ha már nem kemény, akkor minden jó!
- Az alapot szűrjük le, majd hűtsük ki legalább szobahőmérsékletűre.
- A mártáshoz keverjük el az alapanyagokat, majd keverjük az alapunkhoz.
- Az almát a végére hagyjuk, most pucoljuk és kockázzuk, majd dobáljuk egyenesen a salátába, néha keverjük is át, hogy ne barnuljanak meg az almakockák.
- Tegyük hűtőbe és hűtsük le!
- A főtt tojásokat pucoljuk meg, majd a hosszabbik felüknél fogva vágjuk félbe őket.
- Óvatosan távolítsuk el a tojások sárgáját, majd keverjük őket krémesre a tejföllel, a mustárral, a sóval, vajjal és a borssal. Ha nagyon száraz, pici tejföllel lazíthatjátok még, de csak óvatosan, nem szabad túl lágynak lennie!
- Ezután rózsa fejű habzsákba töltjük, és egy-egy rózsát nyomunk belőlük a főtt, felezett tojásfehérjék közepébe!
- A lehűlt francia salátára helyezzük rá ízlésesen a tojásokat, és tálaljuk!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További tojásos receptjeim:
Tojásos nokedli fejes salátával