Egy igazán finom kenyérkence, egyszerű és nagyszerű. Csak tojás, vaj, só, bors és egy pici tejföl: éppen elegendő!
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 2,5 dkg puha, szobahőmérsékletű vaj
- fél-egy mokkáskanál só
- bors
- 2-3 teáskanál tejföl
- fél-egy teáskanál mustár
Elkészítése:
- A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, megpucoljuk őket, és egy késes aprítóban vagy botmixer segítségével krémesre keverjük a puha vajjal, a tejföllel, sóval, borssal, mustárral. ha nem elég krémes, akkor adjatok még hozzá tejfölt!
- Pirítósra vagy puha kenyérre kenve, finom citromos teával tálaljuk.
- Ha nem szeretnétek krémesre, akkor elég, ha a sárgáját töritek össze, és keveritek be a többi hozzávalóval, a fehérjét pedig lereszelitek,és egyszerűen hozzáforgatjátok.
Jó kenegetést!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További szendvicskrémes receptjeim: