Ez a finomság egyszerű, mutatós és finom, ahogyan egy jó sütinek illik is viselkedni! Ez tejfehérje allergia miatt margarinnal készült, így tej és kereszt allergén mentes lett!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók egy nagyobb, kb. 35*40-es tepsihez!
- 6 tojás
- egy bögre porcukor (20 dkg)
- fél bögre kristálycukor (8 dkg)
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- 1 csipet só
- két és fél bögre fehér finomliszt (32,5 dkg)
- 2 teáskanál sütőpor (kb. 8 g)
- a tetejére porcukor
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alul-felül sütés programra.
- Az puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, végül pedig a tojások sárgájával kikeverjük, végül hozzáadjuk a lisztet is.
- A tojásfehérjéből lágy habot verünk, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a kristálycukrot pici részletekben, és addig verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk!
- Beleforgatjuk a tojássárgájás keverékünkbe.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd belesimítjuk a masszát, és betesszük a sütőbe. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval félhold formákat szúrunk ki a tésztából. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó sütögetést!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További tejmentes receptjeim: