Ez a gyümölcsleves felidézi a gyermekkoromat, a mai napig hatalmas kedvencem, és ha így készítitek, gyönyörű selymes lesz a végeredmény, és nem fognak benne fehér pettyek virítani!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs vegyesen (ízlés szerint: alma, körte, barack, meggy stb., ami lehet friss, befőtt vagy fagyasztott!)
- 1 bögre tej (2,5 dl)
- 3 evőkanál finomliszt
- 4 bögre víz (1 l)
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
Elkészítése:
- A vizet, a cukrokat, és a gyümölcsöket felforraljuk, és olyan puhára főzzük a gyümölcsöket, amennyire szeretnénk. A lisztet csomómentesre keverjük a bögre tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett, szedünk hozzá néhány merőkanálnyit a forró levesből, vagyis hőkiegyenlítést végzünk, hogy ne csapódjon kis a habarásunk, mikor hozzáöntjük a leveshez.
- Most már mehet a levesbe, amivel együtt, folyamatos kevergetés mellett, mérsékelt hőfokon, picit besűrítjük.
- Közben kóstoljátok, és adjatok hozzá meg cukrot, ha szeretnétek! Pici fahéjjal is ízesíthetitek, ha szeretnétek!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További leves receptjeim: