Barion Pixel

Gyümölcsleves bögrésen

Gyümölcsleves

Ez a gyümölcsleves felidézi a gyermekkoromat, a mai napig hatalmas kedvencem, és ha így készítitek, gyönyörű selymes lesz a végeredmény, és nem fognak benne fehér pettyek virítani!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók: 

  • 1 kg gyümölcs vegyesen (ízlés szerint: alma, körte, barack, meggy stb., ami lehet friss, befőtt vagy fagyasztott!)
  • 1 bögre tej (2,5 dl)
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 4 bögre víz (1 l)
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 1 bögre kristálycukor (16 dkg)

Elkészítése:

  1. A vizet, a cukrokat, és a gyümölcsöket felforraljuk, és olyan puhára főzzük a gyümölcsöket, amennyire szeretnénk. A lisztet csomómentesre keverjük a bögre tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett, szedünk hozzá néhány merőkanálnyit a forró levesből, vagyis hőkiegyenlítést végzünk, hogy ne csapódjon kis a habarásunk, mikor hozzáöntjük a leveshez. 
  2. Most már mehet a levesbe, amivel együtt, folyamatos kevergetés mellett, mérsékelt hőfokon, picit besűrítjük.
  3. Közben kóstoljátok, és adjatok hozzá meg cukrot, ha szeretnétek! Pici fahéjjal is ízesíthetitek, ha szeretnétek!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További leves receptjeim:

Tejszínes medvehagyma leves

Csülkös bableves

Pudingos meggyleves

Sajtkrémleves

Erdei gyümölcsleves túrógombóccal

Gyümölcsleves

szeretettel ajánlom:

Kategóriák