Barion Pixel

Krumplis kifli bögrésen

A kedvenc lángosom tésztájából készültek ezek a finom kiflik, nagyon puhák és ízletesek! 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • kb. 5 bögre fehér finomliszt (50-60) dkg 
  • 2 tojás
  • fél bögre langyos tej (1,25 dl)
  • fél kocka élesztő (2,5 dkg)
  • 2 csapott teáskanál só
  • 30 dkg krumpli
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál zsír

+ 1 tojás felverve

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítése:

  1. A krumplit meghámozzuk, összekockázzuk, majd lobogó, sós forró vízben megfőzzük, és még melegen (de nem forrón!) áttörjük krumplinyomón. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.
  3. Lágy tésztává dagasztjuk, majd takarjuk le vagy tegyük kelesztőtálba, és hagyjuk nagyjából a kétszeresére kelni. Ha a tészta nem elég lágy, akkor adjunk hozzá még a krumpli főző vizéből, ha nagyon lágy, akkor pedig lisztet!
  4. Ezután a tésztát vegyük négyfelé, nyújtsuk őket olyan vékony körlappá, amennyire csak tudjuk, majd mindegyiket vágjuk fel nyolc-nyolc szeletre, melyekből egyenként csavarjunk csinos kis kifliket. A hosszabb végüknél fogva kezdjük el tekerni őket, közben ügyeljünk arra, hogy a tenyerünk külső élével kifelé sodorjuk a kifliket, hogy szép csücskük legyen!!
  5. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjuk húsz percet pihenni, kenjük meg a tetejüket a felvert tojással, szórjuk meg sóval vagy szezámmaggal, majd süssük őket szép aranyszínűre, 190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütés programon.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További krumplis receptjeim:

Krumplis fánk

Krumpligombóc

Krumplis lángos

Krumplis kenyér

Krumplispogácsa

Krumplis kifli

szeretettel ajánlom:

Kategóriák