A család első számú kedvence lett ez a gofri, azt mondták, hogy ez eddig a legfinomabb gofri, amit sütöttünk, és én is osztom abszolút ezt a véleményt! Imádnivalóan finom ez a tészta a lédús, savanykás almával, és vaníliás-fahéjas cukorral megszórva egyszerűen káprázatos!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 2 nagy alma
- 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
- 10 dkg vaj
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 3 tojás
- fél bögre kristálycukor (8 dkg)
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
- 1 bögre tej (2,5 dl)
+ a tálaláshoz vaníliás cukor fahájjal megbolondítva
Elkészítése:
- A vajat felolvasztjuk, félretesszük.
- Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, szintén félretesszük..
- A tojásokat kikeverjük a cukrokkal, majd folyamatos keverés közben hozzákeverjük a langyos, olvadt vajat is, majd a lisztet, a sütőport, és kisebb adagokban a tejet is
- Végül a reszelt almát is hozzákeverjük. Nem kell kifacsarni, levestől megy hozzá!
- Forró, vékonyan kiolajozott gofri sütőben kisütjük őket.
- Rácsra szedjük őket, hogy ne párásodjon be az aljuk, majd fahéjas vaníliás cukorral megszórva tálaljuk őket.
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További gofri receptjeim: