A minap a megmaradt erdei gyümölcslevesből jégkrém is készült, amit azóta már vissza is tapsoltak itthon. Próbáljátok ki, mennyei finomság!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók egy nagyobb adaghoz, felezzétek nyugodtan:
- 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- fél bögre görög joghurt (1,25 dl)
- fél bögre habtejszín (1,25 dl)
- negyed bögre porcukor (5 dkg)
- egy bögre tej (2,5 dl)
Elkészítése:
- A gyümölcs egyharmadát félretesszük, ha szeretnénk bele egész gyümölcssöket is tenni a végén.
- A többit ( vagy az összeset, ha nem szeretnénk bele egész gyümölcsöt ) egy blenderbe dobáljuk. Ha nem blendert, hanem botmixert használunk, akkor egy kisebb tálba, ami körülbelül másfél-két literes.
- A gyümölcsre mehet a joghurt és a cukor.
- Az egészet szépen összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a tejet is.
- Utolsóként a habtejszínt turmixoljuk hozzá, és csak nagyon rövid ideig, néhány másodpercig, hogy nehogy habbá verődjön, hiszen levest szeretnénk nem habot, de egy pici habosság viszont emel a jégkrémünkön, nem is keveset. Tehát nem túlkeverni, de a tejszín az kell! Egy szűrőn szűrjétek át, hogy az apró magocskáktól megszabadítsátok!
- Ezután öntsétek őket tetszőleges szilikon vagy műanyag jégkrém formákba, fagyasszátok be őket, és fogyasszátok! Tehettek bele egész gyümölcsszemeket is, nálunk mondjuk azt mondták a gyerkőcök, hogy jobb, amikor nincsenek benne egész gyümölcsszemek, de ez már persze ízlés dolga!
Jó hűsölést!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További hűsítő gyümölcsös receptjeim: