Barion Pixel

Erdei gyümölcsleves főzés nélkül, bögrésen

Erdei gyümölcsleves főzés nélkül

Villámgyorsan elkészíthető gyümölcsleves, ami igazi hűsítő a forró napokra!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • fél bögre görög joghurt (1,25 dl)
  • fél bögre habtejszín (1,25 dl)
  • negyed bögre porcukor (5 dkg)
  • egy bögre tej (2,5 dl)

Elkészítése:

  1. A gyümölcs egyharmadát félretesszük, ha szeretnénk a végén egészben rászórni.
  2. A többit egy blenderbe dobáljuk. Ha nem blendert, hanem botmixert használunk, akkor egy kisebb tálba, ami körülbelül másfél-két literes.
  3. A gyümölcsre mehet a joghurt és a cukor.
  4. Az egészet szépen összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a tejet is.
  5. Utolsóként a habtejszínt turmixoljuk hozzá, és csak nagyon rövid ideig, néhány másodpercig, hogy nehogy habbá verődjön, hiszen levest szeretnénk nem habot, de egy pici habosság viszont emel a levesünkön, nem is keveset. Tehát nem túlkeverni, de a tejszín az kell! Ha túl sűrűnek ítélitek hígítsátok tejjel, majd egy szűrőn szűrjétek át, hogy az apró magocskáktól megszabadítsátok a levest!
  6. Tálaláskor a félretett gyümölcsöket belekeverjük a levesbe. Jól behűtve a legfinomabb!

Jó étvágyat! 😊

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További krémleves receptjeim:

Eperkrémleves

Őszibarack krémleves

Körtekrémleves

Sajtkrémleves

Zöldségkrémleves

Sütőtök krémleves

Gombakrémleves

Erdei gyümölcsleves főzés nélkül

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák