Ismét egy Anyukám recept, hatalmas kedvencem, jó sok borssal, nagyobb darab, lédús káposztákkal, ahogy mi szeretjük!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- fél kg tészta, nálunk fodros nagykocka
- 1 közepes fejes káposzta (1 kg)
- 1 fakanál sertészsír
- 1 teáskanál só
- 1-2 mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 csapott teáskanál őrölt kömény
Elkészítése:
- A káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
- A zsírt megolvasztjuk, rárakjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, majd fedő alatt, közepes hőfokon puhára pároljuk.
- Ha megpuhult, fedő nélkül lepirítjuk, majd megkóstoljuk, és ha szükséges, még ízesítjük, fűszerezzük.
- Közben sós, forró vízben kifőzzük a tésztát, majd összeforgatjuk a káposztával.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További tésztás ebédek: