Egy mennyei, a pudingtól selymes és puncsos, szilvás-fahéjas finomság, aminek a kanalazását igazán nehéz lesz abbahagyni!
Készítsétek el, villámgyors, és mennyei!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 1 üveg szilvabefőtt (500 g-os) vagy 500 g friss vagy fagyasztott szilva (az enyém fagyasztottból készült)
- egyharmad-fél bögre kristálycukor (5-8 dkg)
- 2 bögre tej (5 dl)
- fél-egy teáskanálnyi fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor (10-12 g)
- fél csomag puncsos pudingpor (20 g)
Elkészítése:
- Egy kisebb lábosba beleöntjük a szilva befőttünket a levével együtt. Ha felezett a szilva, akkor érdemes még negyedekbe elvágni. Ha friss vagy fagyasztott szilvával dolgozunk, akkor adjunk hozzá egy bögre vizet. Kezdjük el melegíteni, közben adjuk hozzá a fahéjat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Forraljuk össze! Ha fagyasztott szilvát használunk, akkor addig főzzük, míg a gyümölcs meg nem puhul egy picit, éppen csak annyira, amennyire szeretnénk! ha kell, adjunk hozzá még vizet!
- Közben a pudingport keverjük csomómentesre egy fél bögre tejben, majd öntsük fel a maradék tejjel.
- Ezt a pudingos tejet öntsük rá a levesünkre, majd folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be vele. Ha túl sűrűnek találjátok vízzel vagy tejjel hígítsátok picit.
- Forrón, melegen, hidegen, mindenhogyan finom!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További krémleves receptjeim: