Barion Pixel

Tejfölös-gombás karaj

Tejfölös-gombás karaj

Ez egy finom és gyors ebéd, forró tésztán egy ízletes, gombás-tejfölös ragu, omlós hús szeletekre halmozva: nem lehet nem szeretni!

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg karaj felszeletelve
  • 50 dkg gomba (nálam barna csiperke)
  • 1 nagy tejföl (330 g)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 csapott evőkanál őrölt fűszerpaprika
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csapott evőkanál fehér finomliszt

Elkészítése:

  1. A sütőt melegítsük elő 220 fokra, alul-felül sütés programra.
  2. A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, fektessük őket egy kiolajozott tepsibe, majd fedjük le őket, és tegyük őket sütőbe. Süssük őket puhára kb. 30-40 perc alatt.
  3. Ezután vegyük le a tepsi tetejét vagy az alufóliát (ki mit használt), majd süssü szép aranyszínűre. Itt már visszavehetjük a hőfokot 220 fokra.
  4. Míg a karaj sül, addig készítsük el a mártást.
  5. A fej apróra vágott vöröshagymát pirítsunk üvegesre egy-két evőkanál étolajon, majd szórjuk a tetejére a paprikát, keverjük el vele alaposan, picit pirtsuk, majd adjuk hozzá a meghámozott, negyedelt gombát, és negyed bögrényi vizet. 
  6. Fedő alatt, közepes hőfokon pároljuk puhára a gombát.
  7. A lisztet is szórjuk rá, azt hagyjuk elolvadni, közben egyszer-kétszer keverjük át.
  8. Ezután öntsük rá a tejfölt, szórjuk rá a sót, keverjük-forraljuk össze alaposan, sűrítsük be, majd főtt tésztával, forrón tálaljuk a hússzeletekkel együtt. 

Jó étvágyat! 

További szószos-husis receptjeim:

Kakukkfüves-gombás sertésszűz

Gombás-tejfölös sertésszűz tésztával

Ananászos csirke

Sertésszűz vadasan

Tejfölös-gombás karaj

szeretettel ajánlom:

Kategóriák