Barion Pixel

Kelt almás pancake bögrésen

Ez egy nagyon klassz, kevert kelt, könnyed, buborékos tészta: készülhet belőle amerikai doughnut, gofri, olajba szaggatott fánk, vagy ahogy most nálam készült: pancake!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • bő egyharmad bögre tej (kb. 1 dl)
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • egyharmad bögre kristálycukor (5 dkg)
  • 1 csomag vaníliás cukor (10-12 g)
  • 2 tojás
  • 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • 1 nagyobb alma vagy két kisebb, hámozva és lereszelve
  • 2,5 dkg friss élesztő

Elkészítése:

  1. A langyos, egy teáskanál cukorral elkevert tejben felfuttatom az élesztőt!
  2. A többi hozzávalóval együtt összekeverem a tésztát.Az almát csak a végén forgatom bele!
  3. Letakarom, hagyom 25-30 percig kelni.
  4. Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, majd hevítsük fel. A forró serpenyőbe fagyiskanálnyi tésztát mérjünk, amit a kanál lapjával igazgassunk nagyjából kör alakúra. Amikor a tésztán buborékok jelennek meg, fordítsuk meg őket egy lapát segítségével. Az én gázomon közepes hőfok vált be a legjobban! Mindkét felüket is süssük szép aranyszínűre, majd szedjük rácsra őket.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További almás receptjeim:

Almás pancake

Kelt almafánk

Almás gofri

Almáspite

szeretettel ajánlom:

Kategóriák