Barion Pixel

Kelt almás gofri bögrésen

kelt almás gofri

Ez egy nagyon klassz, kevert kelt, könnyed, buborékos tészta, nem kell dagasztani, hanem csak mint a palacsintatésztát, simán összekeverni. Készülhet belőle amerikai palacsinta, amerikai doughnut, olajba szaggatott fánk, vagy ahogy most nálam készült: gofriii!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • bő egyharmad bögre tej (kb. 1 dl)
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • egyharmad bögre kristálycukor (5 dkg)
  • 1 csomag vaníliás cukor (10-12 g)
  • 2 tojás
  • 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • 1 nagyobb alma vagy két kisebb, hámozva és lereszelve
  • 2,5 dkg friss élesztő

    + háromnegyed bögre nádcukor elkeverve egy-két teáskanál őrölt fahéjjal

Elkészítése:

  1. A langyos, egy teáskanál cukorral elkevert tejben felfuttatom az élesztőt!
  2. A többi hozzávalóval együtt összekeverem a tésztát. Az almát csak a végén forgatom bele!
  3. Letakarom, hagyom 25-30 percig kelni.
  4. Forró, vékonyan kiolajozott gofri sütőben kisütjük őket.
  5. Rácsra szedjük őket, hogy ne párásodjon be az aljuk, majd fahéjas nádcukorral megszórva tálaljuk őket.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További almás receptjeim:

Almás pancake

Kelt almafánk

Almás gofri

Almáspite

kelt almás gofri

szeretettel ajánlom:

Kategóriák