Barion Pixel

Mandulás-marcipános csillag bögrésen

Mandulás-marcipános csillag bögrésen

Ezek puha, omlós, marcipános csillagok, nem kekszek, egészen különleges állaguk van, ami semmihez nem hasonlítható, de egészen biztosan a szívetekbe fogjátok zárni őket! Hatalmas sikert arattak, egyszerűen nem lehet abbahagyni az evésüket! Tehát, ha biztosra szeretnétek menni az ünnepekben, ezt ne hagyjátok ki semmiképpen, a lehető legfinomabb választások!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók, egy jó nagy adaghoz:

  • 20 dkg marcipánmassza
  • 2 nagyobb tojás fehérje
  • 3 bögre őrölt mandula (30 dkg)
  • másfél bögre porcukor (20 dkg)
  • 1-2 teáskanál vanília kivonat vagy egy-két tasak vaníliás cukor (10-20 g)

A mázhoz:

  • 1 tojás fehérje
  • kb. egy és negyed bögre porcukor (15 dkg)
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítése:

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, majd egy éjszakát pihentetjük.
  2. Én a fóliában nagyjából laposabb téglalappá formázom, és úgy teszem a hűtőbe!
  3. Másnap a gyúrólapot alaposan meghintjük mandulaliszttel vagy darált mandulával, majd ráhelyezzük a pihentetett tésztánkat. A tetejét is megszórjuk mandulaliszttel, majd kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. ha elkészültünk, akkor nyúljunk alá egy késsel vagy még jobb, ha akad hajlított torta spatula, és szépen válasszuk el a tésztát a deszkától mindenütt, hogy véletlenül se legyen leragadva sehová.
  4. Ezután apró csillag alakú szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
  5. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk.
  6. Elkészítjük a cukormázunkat. A tojás fehérjét mixerrel lágy habbá verjük, majd pici adagokban hozzáadjuk a porcukrot is, legvégül pedig a citromlevet.
  7. A mázat habzsákba vagy nejlonzacskóba töltjük, és szépen bevonjuk vele a csillagokat. Én először körbe kontúrozok egyet, és azután töltöm ki a belsejét.
  8. Mehetnek is a sütőbe 150 fokra, alul-felül sütés programon, lehetőleg a legalsó rácsra, hogy inkább alulról süljenek, és a máz biztosan hófehér maradjon!
  9. A sütési idő nagyjából 10-13 perc a piciknél, de több semmiképpen! A nagyokat figyelgetni kell, nagyjából 16 perc a sütési idejük. Ha már szépen elmozdíthatóak a sütőpapíron, mikor meglökitek őket, és nem ragadnak oda, akkor elkészültek!

Jó étvágyat hozzájuk!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További tojásfehérjés receptjeim:

Pavlova

Habcsók

Mákos habcsók

szeretettel ajánlom:

Kategóriák