Barion Pixel

Klasszikus kókuszrúd bögrésen

Klasszikus kókuszrúd bögrésen

Klasszikus kókuszrúd, cukrászdai kinézet házias ízzel kombinálva! Igazi „nem lehet abbahagyni” desszert!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

  • 6 és negyed bögre darált keksz (60 dkg)
  • háromnegyed-egy bögre porcukor (16-20 dkg)
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • egy és kétharmad bögre tej (4 dl)
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint

A kókuszkrémhez:

  • 20 dkg vaj
  • egy bögre porcukor (20 dkg)
  • egy kis csomag kókuszreszelék (10 dkg)

+ kókuszreszelék a hempergetéshez (kb. fél csomag, úgy 5 dkg)

Elkészítése:

1. A kekszes alap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy jól formálható masszát kapunk a végén. Ha nagyon száraz, akkor adunk hozzá még tejet (picit!), ha nagyon-nagyon ragad, akkor egy kis darált kekszet. De ne úgy képzeljétek a jól formálhatót, hogy se nem ragad, meg nagyon puha, mert ez egyik sem fog megtörténni. A lényeg, hogy egy szép gömböc legyen, ami picit ragad, picit kemény, de nem hullik szét, mert nem annyira száraz, és nem is olyan ragacsos, hogy szanaszét nyúlik. A kettő között jó lesz az 🙂 Ezután ketté felé osszuk, amit le is mérhetünk, hogy egészen pontosak legyünk, de persze nem muszáj.

2. A szoba hőmérsékletű, puha vajat ezután kikeverjük a cukorral, majd hozzáforgatjuk a kókuszt is.

3. Ezután egy gyúródeszkát hintsünk meg jó alaposan kókuszreszelékkel, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra az egyik kekszmassza felet, úgy, hogy a tetejét is kókuszozzuk, hogy ne ragadjon. Körülbelül fél-háromnegyed centi vastag legyen!

4. Kenjük meg a krém felével, majd tekerjük fel, mint a bejglit szoktuk, és csomagoljuk fóliába. Ugyanígy járjunk el a másik féllel is, majd tegyük őket zárt tárolóba, és mehetnek is a hűtőbe vagy hűvös, hideg helyre néhány órácskára! Ez nagyon fontos, mert csak akkor lehet ilyen gyönyörűen szeletelni!

5. Enyhén vizes késsel szeleteljük a hűtési idő letelte után!

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További kókuszos receptjeim:

Kókuszdiócska

Fehércsokis kókuszlikőr

Kavart kókuszos csokimázzal

Kókuszkocka

Kókuszgolyó

Klasszikus kókuszrúd bögrésen

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!