A sült tea egy igazán mesés eleme a téli hónapoknak. Ha elővesszük ezeket a pici üvegcséket, nincs más dolgunk, mint bögrébe szedni egy-két kanállal, forró vízzel felönteni, és a fűszeres, színes, édes gyümölcsökkel teli teát kortyolgatni.
Készítsétek el, az egyik legfinomabb tea, amit valaha kóstoltam!
Télen elsősorban mirelit gyümölcsből készíthetjük, da ha tavasztól előre gondolkodunk, akkor rengeteg félét készíthetünk az idény gyümölcsökből is!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- kb. 2 kg mirelit gyümölcs vagy friss (nálam szeder, eper, ribizli, áfonya, málna, szilva)
- három-négy bögre kristálycukor (38-50 dkg, savanyúbb gyümölcsöknél inkább négy)
- 2-3 kis csomag vaníliás cukor (20-30 g)
- 1-2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 púpos teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1-2 citrom leve kifacsarva
Elkészítése:
- A gyümölcsöket tetszőleges darabokra vágjuk! Én az epreket feleztem, a szilvákat negyedeltem.
- Tegyük őket egy nagyobb tepsibe, öntözzük meg őket a citromlével, majd szórjuk meg a cukrokkal elkevert fűszerekkel, és óvatosan forgassuk össze az egészet.
- Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, alul-felül sütés programra, majd süssük nagyjából egy óra alatt készre! Közben 15-20 percenként keverjük át!
- Mérjük őket forrón sterilizált, pici befőttes üvegekbe, állítsuk őket egyszer fejre, majd hagyjuk őket meleg dunsztban kihűlni!
- Tegyünk egy-két nagyobb evőkanállal egy bögrébe, és öntsük fel forró vízzel!
Jó kortyolgatást! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Hasonló receptjeim: