Piskótaszerű, pufi, imádnivaló amerikai palacsinta torony, elvarázsol kicsiket és nagyokat!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- két és fél bögre fehér finomliszt (32,5 dkg)
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
- 4 tojás
- másfél bögre tej (3,7 dl)
- 5 dkg vaj felolvasztva
Elkészítése:
- A vajat olvasszuk fel és tegyük félre hűlni.
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
- A tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét.
- A tojások fehérjét egy külön tálban verjük kemény habbá.
- A lisztes keverékhez adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a tejet kisebb adagokban és a végén a vajat is. Keverjük csomómentesre.
- Végül óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjés keveréket a tésztához.
- Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, majd hevítsük fel. A forró serpenyőbe kb. két evőkanálnyi vagy kisebb merőkanálnyi tésztát mérjünk, amit a kanál lapjával igazgassunk nagyjából kör alakúra. Amikor a tésztán buborékok jelennek meg, fordítsuk meg őket egy lapát segítségével. Az én gázomon 14 fokozat van, kb. a 12-es vált be, tehát majdnem maximumon érdemes sütni. Hamar meg lehet fordítani, és nem folyik meg.
- A másik felüket is süssük szép aranyszínűre, majd rácsra szedjük őket.
Jó palacsintázást!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További palacsintareceptjeim: