Barion Pixel

Spenót

Spenót

A legtöbb gyerek beleborzong, van aki később megszereti és van, aki soha! Én már gyerekként is szerettem, és most is nagyon örülök, amikor Anyukám készít nekem. Egy klasszikus menzafogás, egy igazán megosztó főzelék! Szerintem így igazán ízletes!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 450 gramm mirelit spenót 
  • 4 bögre tej (1 liter)
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál só 
  • 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 4 csapott evőkanál fehér finomliszt
  • 1 fakanál zsír

Elkészítése:

  1. A spenótot beletesszük a lábosba és felöntjük egy liter tejjel.
  2. Lassú tűzön főzzük, állandóan kevergetve, míg a spenót fel nem olvad.
  3. Ezt kb. 5 percig főzzük, közben kevergetjük, beleszórjuk a cukrot és a sót, majd félretesszük.
  4. Elkészítjük a rántást: az egy fakanál zsírt felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd aranyszínűre pirítjuk. Közben a megpucolt fokhagymát is belenyomjuk fokhagymanyomóval.
  5. Másfél bögre hideg vízzel csomómentesre, simára keverjük, majd beleöntjük a spenótba, amivel felforraljuk és besűrítjük.
  6. Tükörtojással, főtt tojással vagy sült virslivel tálaljuk ízlés szerint.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További főzelékreceptjeim:

Zöldbabfőzelék fasírttal

Tökfőzelék csirkepörkölttel

Idényfőzelék corndoggal

Kelkáposztafőzelék

Spenót

szeretettel ajánlom:

Kategóriák