Barion Pixel

Sült oldalas tört krumplival és meggyszósszal

Sült oldalas tört krumplival és meggyszósszal

Az egyik kedvenc ételem pici korom óta a puha tört krumpli, az ízletes hússal és selymes, forró meggyszósszal!

A meggyszószhoz:

  • fél kg fagyasztott meggy vagy friss
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • 2 evőkanál fehér finomliszt
  • fél bögre tej (1,25 dl)

A húshoz:

  • 1 kg oldalas szeletekre vágva
  • 1 púpos fakanálnyi sertészsír
  • bors
  • házi ételízesítő

A tört krumplihoz:

  • egy kg krumpli
  • 2 teáskanál só
  • pecsenyezsír a hús alól

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütésre.
  2. Az oldalasok mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsit alaposan kizsírozunk, és beleterítjuk a húszszeleteket.
  3. A sütőt fedővel vagy alufóliával lefedjük, majd egy órán át sütjük.
  4. Ekkor levesszük róla a fedőt és további 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük a húsokat.
  5. Közben elkészítjük a krumplit és a szószt.
  6. A meggyet, cukrot és fahéjat feltesszük annyi vízzel forrni, amennyi bőven ellepi, majd olyan puhaságúra főzzük a gyümölcsöt, amennyire szeretnénk. A lisztet csomómentesre keverjük a bögre tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett, hozzáöntjük a szószhoz. Összeforraljuk még egyszer, hagyjuk besűsűsödni. Közben kóstoljátok, és adjatok hozzá meg cukrot, ha szeretnétek! Pici fahéjjal is ízesíthetitek!
  7. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, lobogó, forró, sós vízben megfőzzük, majd mikor a hús elkészült, leszűrjük, sózzuk, meglocsoljuk néhány kanálnyi pecsenye zsírral amit a hús alól kanalazunk ki a tepsiből! Végül krumplinyomóval összetörjük.
  8. A húst a tört krumplival és a meggyszósszal kínáljuk!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További ebéd receptjeim:

Tejfölös gombás karaj

Sertéspörkölt galuskával

Zöldbab főzelék fasírttal

Szaftos rakott zöldbab

Tepsis tarja

Sült oldalas tört krumplival és meggyszósszal

szeretettel ajánlom:

Kategóriák