Mákos tészta

Mákos tészta

Egy tipikus menzakaja, amit én imádok, nem tudom mennyit meg tudnék enni belőle. Ezúttal házi szélesmetélttel készült, amit karácsonyra kaptunk.
Ti hogy készítitek?
Tesztek forró vajat a tésztára és előre összekeveritek, vagy csak tálaláskor hintitek meg jó vastagon, mint én szoktam?

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 250 gramm szélesmetélt 
  • másfél bögre darált dió (15 dkg)
  • háromnegyed bögre porcukor (12 dkg)

Elkészítése

  1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. Míg a tészta fő, addig ledaráljuk a diót és összekeverjük a porcukorral.
  3. Tálaláskor meghintjük alaposan a cukros dióvall!
  4. De ha már említettem: akkor a tésztát beleforgathatjátok 3 dkg olvasztott, forró vajba, majd  az egészet elkeverhetitek a cukros mákkal! Úgy még menzásabb lesz!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További tésztás receptek:

Káposztás tészta

Grízes tészta

Tésztasaláta

Carbonara

Húsgombócos spagetti

Cukkinis csirkés spagetti

szeretettel ajánlom:

Kategóriák