Egy finom, édes borsófőzelék mindig jöhet, én nagyon szeretem!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 1 evőkanál zsír vagy két evőkanál étolaj
- 450-500 gr mirelit vagy friss zöldborsó
- egy bögre tej (2,5 dl)
- 1-2 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál házi ételízesítő (elhagyható)
- 3 púpos evőkanál fehér finomliszt
Elkészítése:
1. A főzelékhez felolvasztjuk a zsiradékot, majd hozzáadjuk a mirelit zöldséget, a cukrot és a sót, ételízesítőt, majd két-három percig pirítjuk, közben kevergetjük.
2. Ezután felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi, és fedő alatt, közepes hőfokon, jó puhára pároljuk a borsót.
3. A lisztet csomómentesre keverjük a tejben. Én a Mix-fixben rázom mindig össze, garantáltan csomómentes lesz, három-négy rázás után. Itt megtaláljátok: https://rupanerkonyha.hu/webaruhaz/
4. A tejes keverékünket lassan a főzelékhez csorgatjuk, közben folyamatosan keverjük egy habverővel. Mérsékelt tűzön összeforraljuk, besűrítjük, közben folyamatosan kevergetjük!
5. Ha nagyon sűrűnek találjátok, akkor adjatok hozzá még fél-egy bögre tejet! Én szoktam!
6. Fasírtgolyókkal, tükörtojással vagy sült virslivel tálaljuk ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További főzelék receptjeim: