Barion Pixel

Piros csirkeleves csipetkével

Piros csirkeleves

Az egyik kedvenc levesem, isteni az illata, miközben fő!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkehús vegyesen
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fakanál sertészsír
  • 30 dkg krumpli
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 1 kis fej zeller vagy zellerlevél
  • 1 paradicsom
  • fél fehér paprika
  • 1 kis konzervnyi sűrített paradicsom
  • másfél teáskanál só
  • 1 teáskanál vegeta
  • 1 púpos evőkanál édes, őrölt fűszerpaprika
  • 8 bögre víz (2 liter)

    + reszelt tészta vagy csipetke

Elkészítése:

  1. Az apróra vágott hagymát a forró zsíron megpirítjuk, majd rátesszük az őrölt paprikát és felengedjük vízzel.
  2. Hozzáadjuk a sót, valamint a feldarabolt csirkehúst, és kb. 40 perc alatt, fedő alatt, közepes hőfokon forralva, félpuhára főzzük a húst.
  3. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott répákat, az egész paradicsomot, valamint a fél paprikát, és ezzel is főzzük nagyjából 15 percet.
  4. Ezután a meghámozott, felkockázott krumplit és a levestésztát, a sűrített paradicsomot és a vegetát is hozzáadjuk. Közben kóstoljuk, sózzuk, fűszerezzük az ízlésünknek megfelelően. 
  5. Ha a krumpli megpuhult, akkor készen is van!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További leveseim:

Tarhonyaleves gazdagon

Spárgaleves

Bableves

Palócleves

Piros csirkeleves

szeretettel ajánlom:

Kategóriák

További receptek

Fűszeres forralt bor szirup bögrésen

Fűszeres forralt bor szirup bögrésen

Az ilyen esős, sötét napokba egy kis melegséget csempészni nem is olyan bonyolult. Süthetünk melengető kelt tésztákat,...

bővebben
Whiskey-s, narancsos csokoládé trüffel, bögrésen

Whiskey-s, narancsos csokoládé trüffel, bögrésen

Tessék eltenni ezt a receptet villantani bármilyen alkalomra, mert bombasztikusan finom! Sötét és csábító, igazi...

bővebben
0
    0
    Kosaram
    A kosár üres