Ha egy igazán gyors, kiadós, sajtrobbanásos ízélményre vágytok, akkor próbáljátok ki ezt a mennyeien finom sertésszüzet cheddaros szósszal!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál étolaj vagy egyéb zsiradék
- 2 sertésszűz (kb. 75 dkg)
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg apróra kockázott szalonna vagy bacon
- 25 dkg vörös cheddar sajt
- fél bögre víz (1,2 dl)
- két és fél bögre tej (6,2 dl)
- 3 evőkanál liszt
- fél-egy teáskanál só
- fél mokkáskanál feketebors
- negyed mokkáskanál cayenne bors
Elkészítése:
- A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük, nagyobb lyukú reszelőn.
- A sertésszüzet lehártyázzuk, majd felkarikázzuk.
- A forró olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a szalonnát, majd elkezdjük rajta pirítani a húst.
- Felöntjük fél bögre vízzel, majd fedő alatt puhára pároljuk a húst. Pici vizet pótolhatunk, ha szükséges.
- Miközben pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha már a hús egyik fele kifehéredett, esetleg picit megpirult, akkor megforgatjuk őket, és a másik felüket is sózzuk borsozzuk.
- Egy bögre tejben csomómentesre keverjük a lisztet, majd felöntjük a maradék tejjel is.
- Az egészet a húsra öntjük, és közepes hőfokon besűrítjük. Közben kóstoljuk, fűszerezzük. Ne legyen túl sós, majd a sajt után tegyetek hozzá inkább a végén!
- Végül belekeverjük a lereszelt sajtot is, majd párolt rizzsel tálaljuk!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További ebéd receptjeim: