Nagy kedvencem ez az igazi, békebeli töltött finomság, ami nem más, mint ropogósra sült zsemle, megtöltve édes, vaníliás túróval, megszórva jókora adag porcukorral. Elkészíteni is nagyon egyszerű, ráadásul máris méltó helyük lesz a megszikkadt zsemléknek!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 3 szikkadt zsemle
- 250 gramm túró
- 1 tojás
- fél bögre langyos tej (1,25 dl)
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt citrom héja (elhagyható)
- 1 evőkanál tejföl
+ mazsola a töltelékbe, ha szeretnétek
Elkészítése:
- A zsemlék kalapját levágjuk, a belsejüket kiszedjük, és összemorzsoljuk.
- A tejet egy csomag vanílás cukorral meglangyosítjuk, majd gyors mozdulatokkal belemártogatjuk a zsemléket. A kalapkákat is!
- A túrót, a tojást, a kristálycukrot, a tejfölt, citromhéjat, és egy csomag vaníliás cukrot összetörünk/keverünk villával, majd hozzáadjuk a kenyér belsőt is. Mazsola is kerülhet bele ízlés szerint, ha szeretnétek.
- Ezzel megtöltjük a zsemléket, rátesszük a tetejüket, és a megmaradt tejjel még meglocsolgatjuk őket.
- Sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott/kivajazott tepsire tesszük őket.
- 180 fokos sütőben, alul-felül sütés programon, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További túrós receptjeim: