Barion Pixel

Rakott karfiol

Rakott karfiol

Hatalmas kedvencem a húsos ragu, a sült karfiol és a rizs, rengeteg tejföllel és sajttal!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • fél kg darált hús (nálam lapocka, de eben guba)
  • egy fej karfiol
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál piros, őrölt, édes fűszerpaprika (elhyagható)
  • 2-3 teáskanál só
  • fél-egy mokkáskanál őrölt bors

    + 1 bögre rizs (kb. 30 dkg)
    + 15-20 dkg sajt
    + 1 nagy dobozos tejföl (440 gramm)

Én van, hogy a darált húsos raguhoz még pluszban hozzákeverek egy kis pohárnyi tejfölt, úgy még finomabb!

Elkészítése:

1. Egy nagyobb fazékban felhevítjük az olajat, üvegesre pároljuk az apróra kockázott vöröshagymát, hozzákeverjük a fűszerpaprikát, majd pirítani kezdjük rajta a darált húst.

2. Míg a hús pirul, a karfiolt megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a külső leveleket és a torzsát, majd apró rózsákra szedjük és sós vízben megfőzzük. Közben ne felejtsük kevergetni a húst!

3. A rizst is megfőzzük sós vízben!

3. A karfiolt és a rizst leszűrjük! 

4. Ezután egy kiolajozott közepes méretű, kiolajozott tepsiben a rizst egyenletesen szétterítjük,majd rárétegezzük a darált húsos ragut, elosztjuk a tetején a karfiol rózsákat, majd rákenünk egy nagy doboznyi, sóval kikevert tejfölt, elkenjük, majd meghintjük  reszelt sajttal.

5. Mehet is az előmelegített sütőbe, 200 fokra, alul-felüs sütésre, ahol addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További rakott receptjeim:

Göngyölt rakott kel

Rakott zöldbab

Gazdagon rakott padlizsán

Anyukám rakott krumplija

Rakott karfiol

szeretettel ajánlom:

Kategóriák