Hatalmas kedvencem a húsos ragu, a sült karfiol és a rizs, rengeteg tejföllel és sajttal!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- fél kg darált hús (nálam lapocka, de eben guba)
- egy fej karfiol
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál piros, őrölt, édes fűszerpaprika (elhyagható)
- 2-3 teáskanál só
- fél-egy mokkáskanál őrölt bors
+ 1 bögre rizs (kb. 30 dkg)
+ 15-20 dkg sajt
+ 1 nagy dobozos tejföl (440 gramm)
Én van, hogy a darált húsos raguhoz még pluszban hozzákeverek egy kis pohárnyi tejfölt, úgy még finomabb!
Elkészítése:
1. Egy nagyobb fazékban felhevítjük az olajat, üvegesre pároljuk az apróra kockázott vöröshagymát, hozzákeverjük a fűszerpaprikát, majd pirítani kezdjük rajta a darált húst.
2. Míg a hús pirul, a karfiolt megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a külső leveleket és a torzsát, majd apró rózsákra szedjük és sós vízben megfőzzük. Közben ne felejtsük kevergetni a húst!
3. A rizst is megfőzzük sós vízben!
3. A karfiolt és a rizst leszűrjük!
4. Ezután egy kiolajozott közepes méretű, kiolajozott tepsiben a rizst egyenletesen szétterítjük,majd rárétegezzük a darált húsos ragut, elosztjuk a tetején a karfiol rózsákat, majd rákenünk egy nagy doboznyi, sóval kikevert tejfölt, elkenjük, majd meghintjük reszelt sajttal.
5. Mehet is az előmelegített sütőbe, 200 fokra, alul-felüs sütésre, ahol addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További rakott receptjeim: