Barion Pixel

Cukkinis tócsni a sütőből

Vagyis a cukkinit megbolondítjuk sóval, borssal, fokhagymával és sok-sok-sok petrezselyemmel!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • kb. fél kg hámozott cukkini
  • kb. 1-2 teáskanál só
  • 2 tojás
  • fél bögre fehér finomliszt (6 dkg)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • negyed mokkáskanál bors
  • 3-4 szál petrezselyem apróra vágva

+ nagyon kevés étolaj a kenéshez

Elkészítése:

1. A cukkinit hámozzuk meg, és ha nem annyira zsenge, akkor távolítsuk el a magjait, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.

2. Tegyük egy keverőtálba, sózzuk meg, keverjük össze, majd hagyjuk 10-15 percet állni.

3. Facsarjuk ki a cukkini levét, majd keverjük össze a többi hozzávalóval.

4. Egy sütőpapírral bélelt gáztepsire, tegyünk 9-12 halmot, amiket lapogassunk el egy kicsit.

5. Mehet is a 200 fokos, alul-felül programon előmelegített sütőbe, ahol 8 perc után vegyük ki, majd kenjük meg a tetejüket vékonyan étolajjal.

6. Süssük őket szép aranybarnára! Önmagában, köretként vagy mártogatóssal kínáljuk!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További cukkinis receptjeim:

Cukkinis süti

Kakaós cukkinis süti

Cukkinis őzgerinc

Cukkinis-csirkés spagetti

szeretettel ajánlom:

Kategóriák