Barion Pixel

Klasszikus bundásalma bögrésen

Bundás alma

Egy igazi finomság, ami bármikor, bármelyik évszakban szerethető… Forró, lédús almaszeletek, puha, ízletes palacsinta bundában, jó adag fahéjas porcukorral! Kell ennél több?

És az étkezési keményítőnek hála nem fognak olajban tocsogni az almaszeletek, hanem csak a gyümölcs lesz a belsejükben, forrón, zamatosan!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 4 alma
  • 1 bögre fehér finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 bögre tej (2,5 dl)
  • 1 csapott mokkáskanál sütőpor
  • 1 csapott teáskanálnyi étkezési keményítő
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanálnyi kristálycukor

Elkészítése:

  1. A megadott hozzávalókból sűrű palacsinta tésztát készítünk.
  2. Az almákat meghámozzuk, felkarikázzuk, a karikák közepén lévő magházakat pedig kiszúrjuk egy pici linzer szaggatóval.
  3. Az almaszeleteket egyesével a palacsintatésztába mártjuk, hagyjuk, hogy lecsorogjon róluk a felesleges tészta, majd forró olajban, nem túl hirtelen mindkét oldalukat szép aranybarnára sütjük.
  4. Papírtörlőre szedjük őket, majd még forrón/melegen, fahéjas porcukorral alaposan meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További almás receptjeim:

Almás pancake

Kelt almafánk

Almás gofri

Almáspite

szeretettel ajánlom:

Kategóriák