Könnyed, nagyon vajas, mennyei mandulás-marcipános ízvilágú, ünnepi asztalra kívánkozó finomság. Amilyen egyszerűen készül, olyan csodálatos a végeredmény…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 15 dkg marcipánmassza (40% mandula tartalmú)
- másfél bögre átszitált porcukor (20 dkg)
- 5 tojás
- háromnegyed habtejszín felverve (2 dl)
- 1-2 teáskanál vanília-kivonat vagy egy vaníliarúd kikapart magjai)
- két és fél bögre fehér finomliszt (32,5 dkg)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 2 enyhén púpos evőkanál keményítő (5 dkg)
Elkészítése:
- A szobahőmérsékletű, puha vajat habosra keverjük az apróra vágott vagy lereszelt marcipánnal. Puha, jó minőségű marcipánt használjunk, ha mégsem sikerül olyat beszerezni, akkor nagy az esélye, hogy nem tudjuk kikeverni, de az sem nagy gond, akkor egy botmixerrel kell átmenni rajta, hogy jól el tudjuk keverni.
- Ezután a tojásokat és a vaníliát is hozzákeverjük, majd a habbá vert tejszínt is.
- Végül a száraz hozzávalókat is beledolgozzuk, majd kizsírozott, kilisztezett kuglófformába tesszük.
- 175 fokon, alul-felül sütés programon, kb. 50 perc alatt szép, aranybarnára sütjük. Hosszabb is lehet a sütési idő, ellenőrizzétek tűpróbával!
- 15 percig hűlni hagyjuk a formában, majd egy rácsra borítjuk, és hagyjuk langyosra hűlni!
Jó étvágyat! 🙂
Recept alapötlete ITT, köszönöm szépen!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További kuglóf receptjeim: