Ez egy végtelenül egyszerű, habkönnyű desszert, és valami eszméletlenül finom. Néhány perc összedobni, és az alapanyagok a garanciánk arra, hogy a végeredmény bizony ütős lesz. Mert hát belekeverjük a Nutellát a Mascarpone-ba, adunk hozzá őrölt mogyorót, és egy jó adag tejszínhabba forgatjuk. Hát mit ne mondjak? Nem kell semmit. Na jó talán mégis: a tetején még egy adag hab, plusz csorgatott étcsoki, plusz durvára vágott, pörkölt mogyoró!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊
Hozzávalók:
- fél bögre Nutella (125 g)
- fél bögre Mascarpone (125 g)
- háromnegyed bögre habtejszín, nálam cukrozott növényi cukrászhab (2 dl)
+ kevés olvasztott csoki a tetejére és egy kevés durvára vágott mogyoró vagy amit szeretnétek
Ha nem cukrozott tejszínt használtok, akkor egy-két kanál porcukrot is keverjetek a krémbe!
Elkészítése:
- A Nutellát elkeverjük a Mascarpone-val.
- A habot felverjük, majd félreteszünk belőle 4-5 púpos evőkanálnyit a tálaláshoz.
- A többihez hozzáforgatjuk a Nutella-s keverékünket.
- Poharakba osztjuk, majd teszünk rá tejszínhabot, és ha szeretnénk, akkor olvasztott csokoládét csorgatunk a tetejére, és megszórjuk durvára vágott pörkölt mogyoróval, vagy amivel szeretnénk.
- Rögtön tálalhatjuk vagy hűtőbe tesszük tálalásig!
Jó étvágyat! 😊
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További mogyorós receptjeim: