Ezek a kis papírzacskóban kapható, karácsonyi vásár forgatagát idéző fahéjas-cukros mandulák igazán ünnepi hangulatba tudnak hozni minket. Az elkészítésük játszi könnyedségű, és nagyon kedves ajándék válik belőle egy szép kis üvegben vagy akár papírtölcsérben átnyújtva!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊
Hozzávalók:
- 15 dkg hántolatlan mandula
- háromnegyed bögre kristálycukor (8 dkg)
- 1 csipet só
- egyötöd bögre víz (0,5 dl)
- 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítése:
- Először a mandulát megpirítjuk egy serpenyőben, közepes fokozaton. Közben nem hagyjuk magára fél percre sem, és gyakran megrázogatjuk a serpenyőben.
- A cukrot, a sót, a fahéjat és a vizet forraljuk két-három percig egy nyeles lábasban, majd öntsük bele a pirított mandulákat.
- Folyamatos kevergetés mellett folytassuk a forralást egészen addig, míg a cukor be nem kristályosodik. Ez néhány perc alatt megvan. Ekkor gyorsan öntsük sütőpapírra, és rendezzük el őket úgy, hogy a mandulák egyesével legyenek szétterítve, hogy ne ragadjanak össze!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További fahéjas receptjeim: