Barion Pixel

Tarhonyaleves gazdagon

Tarhonyaleves gazdagon

Ez a finom leves nagy kedvencem, ezúttal gazdagabban készült, mint a megszokott, klasszikus tarhonyaleves, egészen más ízvilág, tartalmas és nagyon finom! Egy adag túrógombóc utána, és ennél nem is kell több ebédre!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 10-12 dkg tarhonya
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • fél kg krumpli ( 4 nagyobb)
  • fél kg sárgarépa (4 nagyobb)
  • 2-3 kisebb fehérrépa 
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1-2 teáskanál só
  • 1 bögre alaplé vagy húsleves vagy 1 leveskocka
  • 1-2 teáskanál házi vegeta
  • ha van zeller zöldje is nagyon jól áll neki!
  • 1-2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 2-3 liter víz
  • 5-6 virsli felkarikázva

Elkészítése:

  1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd apróra kockázzuk.
  2. A zsírt felolvasztjuk, majd üvegesre pároljuk benne a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a tarhonyát, és a hagymával együtt addig pirítjuk, míg a tarhonya nem kap színt.
  4. Ekkor hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, majd felengedjük 8-10 bögre vízzel.
  5. Beletesszük a megpucolt, összevágott zöldségeket, fűszereket és addig főzzük az egészet, míg minden tökéletesen meg nem puhul. Ha a répát is jó puhára szeretnétek, azt érdemes a többi zöldség előtt kb. 10-15 percig főzni, és csak aztán hozzáadni a többi zöldséget.
  6. A virslit csak a főzés végén tegyük bele, elég neki két-három perc!
  7. Közben kóstoljátok, fűszerezzétek, és adjatok hozzá vizet, ha túl sűrűnek találjátok!

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Még több tartalmas, húsos leves:

Sertés gulyásleves

Csülkös bableves

Gombócleves tarjával

Palócleves

Tejszínes csirkeraguleves

Frankfurti leves

Tarhonyaleves gazdagon

szeretettel ajánlom:

Kategóriák