Barion Pixel

Gombapaprikás

Gombapaprikás

Egy finom gombapörkölt, behabarva egy nagy adag tejföllel, forró tésztán tálalva ínycsiklandó fogás! 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • fél kg gomba 
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál őrölt, piros fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 pohár tejföl (220 gr)
  • 1 csapott evőkanál finomliszt

    +főtt tészta vagy nokedli a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. A gombát meghámozzuk, megmossuk, és vastag szeletekre vágjuk. Minél nagyobb gombából készítjük, annál látványosabb a végeredmény!
  2. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a fűszerpaprikát, elkeverjük, és a gombát is hozzáadjuk, sózzuk. Ha a gomba elég levet engedett, akkor fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A lisztet a tejfölben csomómentesre keverjük, majd hozzákeverjük a gombához, és összefőzzük.
  4. Forró tésztával vagy galuskával tálaljuk!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További gombás receptjeim:

Villám gombakrémleves

Gombás-mustáros tarja

Kakukkfüves-gombás sertésszűz tejfölösen

Gombás-sonkás tészta

Svéd gombasaláta

Sonkás-gombás melegszendvics

Gombapaprikás

szeretettel ajánlom:

Kategóriák