Egy finom gombapörkölt, behabarva egy nagy adag tejföllel, forró tésztán tálalva ínycsiklandó fogás!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- fél kg gomba
- 1 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál őrölt, piros fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- 1 pohár tejföl (220 gr)
- 1 csapott evőkanál finomliszt
+főtt tészta vagy nokedli a tálaláshoz
Elkészítése:
- A gombát meghámozzuk, megmossuk, és vastag szeletekre vágjuk. Minél nagyobb gombából készítjük, annál látványosabb a végeredmény!
- Az olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a fűszerpaprikát, elkeverjük, és a gombát is hozzáadjuk, sózzuk. Ha a gomba elég levet engedett, akkor fedő alatt puhára pároljuk.
- A lisztet a tejfölben csomómentesre keverjük, majd hozzákeverjük a gombához, és összefőzzük.
- Forró tésztával vagy galuskával tálaljuk!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További gombás receptjeim: