Barion Pixel

Non plus ultra bögrésen

Non plus ultra bögrésen

Imádnivaló aprósütemények, tökéletes, apró vajas korongocskák, amiknek a tetején a habcsók csücsül és baracklekvár tartja össze őket!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók kb. 35 darabhoz:

A tésztához:

  • két bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • 12 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj
  • egyharmad bögre porcukor (5 dkg)
  • 2 tojás sárgája

A habcsókhoz:

  • 2 tojás fehérje
  • egy és negyed bögre porcukor átszitálva (20 dkg)

    +baracklekvár a kenéshez

Elkészítése:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. A tojások fehérjét közepesen kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadagoljuk a porcukrot és közben folyamatosan verjük tovább, míg szép fényes, kemény habot nem kapunk.
  4. A kiszaggatott korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a tetejükre habzsák  segítségével halmokat nyomunk a sütik tetejére a habból és 170 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, kb. 15-20 perc alatt megsütjük őket.
  5. Ha kihűltek, akkor baracklekvárral összeragasztgatjuk őket.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További aprósütik:

Diócska

Mandulácska

Kókuszdiócska

Madeleine

Csokis-narancsos madeleine

Non plus ultra bögrésen

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!