Imádnivaló aprósütemények, tökéletes, apró vajas korongocskák, amiknek a tetején a habcsók csücsül és baracklekvár tartja össze őket!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
A tésztához:
- két bögre fehér finomliszt (25 dkg)
- 12 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj
- egyharmad bögre porcukor (5 dkg)
- 2 tojás sárgája
A habcsókhoz:
- 2 tojás fehérje
- egy és negyed bögre porcukor átszitálva (20 dkg)
+baracklekvár a kenéshez
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- A tojások fehérjét közepesen kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadagoljuk a porcukrot és közben folyamatosan verjük tovább, míg szép fényes, kemény habot nem kapunk.
- A kiszaggatott korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a tetejükre habzsák segítségével halmokat nyomunk a sütik tetejére a habból és 170 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, kb. 15-20 perc alatt megsütjük őket.
- Ha kihűltek, akkor baracklekvárral összeragasztgatjuk őket.
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További aprósütik: