Barion Pixel

Néró bögrésen

Néró bögrésen

Imádnivaló klasszikus, noha akkor vagyunk szerencsések, ha nem a mű bolti Néróval találkoztunk életünk során, hanem az igazi házival, ami a sok tojássárgájától sárga, a vajtól omlós, cukrot módjával tartalmaz, és jófajta házi lekvárral van töltve és minőségi csokoládéval lecsorgatva!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 és negyed bögre fehér finomliszt (28 dkg)
  • 25 dkg vaj 
  • háromnegyed bögre porcukor (10 dkg)
  • 7 tojás sárgája

  • + baracklekvár a töltéshez
    + a tetejére 1 tábla (10 dkg) étcsokoládé felolvasztva

Elkészítése:

  1. A vajat simára keverjük a cukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját is, végül hozzádolgozzuk a lisztet is.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alul-felül sütés programra, majd két sütőpapírral bélelt tepsit is előkészünk.
  3. A tésztát habzsákba töltjük, majd nagyjából három centis korongokat nyomunk a tepsikre úgy, hogy hagyunk ki köztük szűk egy centi helyett, mert el fognak terülni.
  4. Kb. 12-14 perc alatt készre sütjük őket, ennél semmiképpen sem tovább, mert különben kiszáradnak.
  5. Hagyjuk őket kihűlni, majd kettesével, baracklekvárra összergasztgatjuk őket, a tetejüket pedig vékony sugárban lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További aprósütik:

Diócska

Mandulácska

Kókuszdiócska

Madeleine

Csokis-narancsos madeleine

Néró bögrésen

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!