![](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2023/12/teli-elvalaszto-v_2.0-600x139.png)
![Néró bögrésen](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2023/10/DSC_0214-scaled.jpg)
Imádnivaló klasszikus, noha akkor vagyunk szerencsések, ha nem a mű bolti Néróval találkoztunk életünk során, hanem az igazi házival, ami a sok tojássárgájától sárga, a vajtól omlós, cukrot módjával tartalmaz, és jófajta házi lekvárral van töltve és minőségi csokoládéval lecsorgatva!
![](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2023/06/lisztesbogre2kicsi-600x288.png)
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 2 és negyed bögre fehér finomliszt (28 dkg)
- 25 dkg vaj
- háromnegyed bögre porcukor (10 dkg)
- 7 tojás sárgája
+ baracklekvár a töltéshez
+ a tetejére 1 tábla (10 dkg) étcsokoládé felolvasztva
Elkészítése:
- A vajat simára keverjük a cukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját is, végül hozzádolgozzuk a lisztet is.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alul-felül sütés programra, majd két sütőpapírral bélelt tepsit is előkészünk.
- A tésztát habzsákba töltjük, majd nagyjából három centis korongokat nyomunk a tepsikre úgy, hogy hagyunk ki köztük szűk egy centi helyett, mert el fognak terülni.
- Kb. 12-14 perc alatt készre sütjük őket, ennél semmiképpen sem tovább, mert különben kiszáradnak.
- Hagyjuk őket kihűlni, majd kettesével, baracklekvárra összergasztgatjuk őket, a tetejüket pedig vékony sugárban lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További aprósütik:
![Néró bögrésen](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2023/10/DSC_0224-scaled.jpg)