Barion Pixel

Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves

Egy nagyon finom, forró leves, ropogós kenyérkockákkal! 

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre főzőtejszín (2,5 dl)
  • 1 bögre tej (2,5 dl)
  • 2 bögre víz vagy alaplé (5 dl)
  • 1 púpos evőkanál fehér finomliszt
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 púpos teáskanál só
  • fél mokkáskanál bors

    + kruton a tálaláshoz

Ha nincs alaplevetek, akkor  pici házi ételízesítőt vagy leveskockát használhattok!

Elkészítése:

  1. A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk, aprítjuk. A fokhagymát szintén megpucoljuk és fokhagymanyomón átnyomjuk.
  2. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, és két-három perc alatt szép bézses színűre pirítjuk. Ha nem akar szép sima lenni, akkor adjatok hozzá még egy kis vajat!
  3. Öntsük fel a tejjel, keverjük azzal is csomómentesre, majd adjuk hozzá a tejszínt, a vizet, a sót, borsot, és sűrítsük be folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon főzve. Habverővel a legpraktikusabb keverni!
  4. Ezután tegyük bele az aprított hagymákat, és főzzük őket benne puhára. Közben kevergessük, és ha a végén túl sűrűnek találjuk, akkor hígítsuk pici tejjel. Sót még kívánhat, kóstolni kell közben!
  5. Én krutont készítettem mellé. A kenyeret felkockáztam, lefújtam olivaolajjal, megszórtam borssal és fokhagyma sóval és megsütöttem 200 fokos sütőben, alul-felül sütés programon!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További leves receptjeim:

Pikáns sütőtök krémleves

Selymes körtekrémleves

Krémes almaleves

Tejfölös sajtleves

Őszibarack krémleves

Ünnepi borleves

Fokhagymakrémleves

szeretettel ajánlom:

Kategóriák