Barion Pixel

Krumplipelyhes lángos bögrésen

Hála a krumplipehelynek megspórolhatjuk a krumplifőzős, összenyomós történetet, és villámgyorsan alkothatunk könnyű, finom krumplis lángost, méghozzá olyat, ami nem szívja meg magát olajjal!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
  • 4 evőkanál burgonyapehely
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
  • fél bögre langyos tej (1,25 dl)
  • fél-háromnegyed bögre langyos víz (szűk 2 dl)
  • 2-3 teáskanál só
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 2 evőkanál étolaj vagy egy evőkanál zsír

    + étolaj a sütéshez
    + tejföl, sajt, fokhagyma a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Az összes hozzávalót beleöntjük egy dagasztótálba.
  3. Géppel vagy kézzel lágy tésztává dagasztjuk, majd takarjuk le vagy tegyük kelesztőtálba, és hagyjuk nagyjából a kétszeresére kelni. Ha a tészta nem elég lágy, akkor adjunk hozzá még vizet, ha nagyon lágy, akkor pedig lisztet!
  4. Ezután osszuk szét kb. 16 egyenlő részre a tésztát, majd formázzuk őket nagyjából gömb formára. Takarjuk le ismét, a legjobb, ha nejlonnal, majd hagyjuk őket szépen megkelni, nagyjából 15 perc alatt. Jól lisztezzük a deszkát és a tészta tetejét is közben, mert elég ragadós és lágy, de annak is kell lennie!
  5. Húzzuk szét őket lángos formájúra, és takarjuk őket vissza. A deszka legyen lisztes, amin pihentetjük, hogy n ragadjanak oda a lángoskák! Forrósítsunk fel olajat, majd süssük közepes hőfokon mindkét oldalukat szép aranyszínűre!
  6. Papírtörlőre szedjük őket, és mindkét felüket csepegtessük le alaposan!
  7. Tálaljuk sóval, fokhagymával vagy tejföllel és reszelt sajttal!

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További lángos receptjeim:

Habkönnyű mini lángos

Krumplis lángos

Hűtős kefíres lángos

Expressz lángos

Dagasztás nélküli lángos

Krumplipelyhes lángos bögrésen

szeretettel ajánlom:

Kategóriák