Egy igazi, magyar, menzás, retro fogás, amit nagyon-nagyon szerettem és szeretek mind a mai napig! Ahogyan az én kislányaim is teszik természetesen! 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 250 gramm szélesmetélt
- másfél bögre dió (15 dkg)
- háromnegyed bögre porcukor (12 dkg)
Elkészítése:
- A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
- Míg a tészta fő, addig ledaráljuk a dió és összekeverjük a porcukorral.
- Tálaláskor meghintjük alaposan a cukros dióval!
- De ha már említettem: akkor a tésztát beleforgathatjátok 3 dkg olvasztott, forró vajba, majd az egészet elkeverhetitek a cukros dióval! Úgy még menzásabb lesz!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További tésztás receptek: