Barion Pixel

Tojáslikőrös panna cotta

Egy igazán mennyei desszert a panna cotta, amit jelen esetben a tojáslikőr koronáz meg! Háááát, ha már korona, azt kell, hogy mondjam, fenséges desszert! Elkészíteni pedig egyszerűbb és gyorsabb nem is lehetne…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 4 nagyobb adaghoz:

  • egy és háromnegyed bögre habtejszín (4 dl, én növényi cukrozottat használtam, ha nem édesített tejszínt használtok, adjatok hozzá még fél bögre cukrot!)
  • fél bögre tojáslikőr (1,25 dl)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél vanília rúd magjai kikaparva (helyettesíthető kivonattal esetleg vaníliás cukorral, de el is hagyható, ha a tojáslikőr jó vaníliás)
  • 2 teáskanál zselatinpor

Elkészítése:

1. A vanília rúd kikapart magjait egy közepes lábasban (legjobb a nyeles) lassan forraljuk a tejszínnel négy-öt percig, közben kevergetjük, és nem hagyjuk őrizetlenül.

2. Félrehúzzuk a tűzről, lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot, amivel együtt újra felforraljuk.

3. Félrehúzzuk és hűlni hagyjuk öt percet, közben kevergetjük, majd hozzáöntjük a tojáslikőrt is.

4. Ezután hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük őket, míg maradéktalanul fel nem olvadnak. Jó alaposan kavarjuk össze, ne maradjon zselatin az edény alján!

5. Hideg vízzel kiöblített formákba, vagy öblös tálkákba öntjük őket, majd hagyjuk a pulton hűlni.

6. Hűtőbe tesszük, és egy darab alufóliával letakarjuk őket, hogy ne vegyék át a hűtőben fellehető egyéb ízeket. De nem légmentesen zárjuk, csak tegyünk rá egy-egy darabot lazán.

7. Legalább három-négy órát hagyjuk szilárdulni!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További desszertek:

Tejberizs

Madártej

Francia tejes pite

szeretettel ajánlom:

Kategóriák