Barion Pixel

Krumplis-túrós pogácsa bögrésen

Krumplis-túrós pogácsa bögrésen

Ez egy nagyon finom túrós pogácsa. A krumpli és a túró párosa egy egészen különleges állagot eredményez. Olyat, aminek az evését képtelenség abbahagyni. Hatalmas sikere volt, mikor készítettem!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt krumpli áttörve/összenyomva
  • 25 dkg zsíros túró
  • 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 teáskanál só

    + 1 tojásnak a sárgája a kenéshez

Elkészítése:

1. A hozzávalókat összegyúrjuk.

2. Két centi vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd egy-két órára vagy éjszakára a hűtőbe tesszük tálban lefedve vagy lefóliázva.

3. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. A szaggatót lisztezzük, ha szükséges.

4. Megkenjük a tetejüket a tojás sárgájával, ízlés szerint díszíthetjük is szezámmaggal, mákkal, majd 180 fokon, alul-felül sütés programon, sütőpapírral bélelt tepsiben, nagyjából 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük őket.

5. A megmaradt tészta széleket visszagyúrjuk, és újraszaggatjuk. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a tészta.

Jó étvágyat! 🙂

További pogácsa receptjeim:

Retro vajas pogácsa

Sváb kelt pogácsa

Káposztás pogácsa

Krumplis pogácsa

Kívül-belül sajtos pogácsa

Töpörtyűs pogácsa

Krumplis-túrós pogácsa bögrésen

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák