Barion Pixel

Krumplipelyhes zsemle bögrésen

Krumplipelyhes zsemlék bögrésen

Pillekönnyű zsemlék, amik hála a burgonyapehelynek napokig puhák és ehetőek maradnak!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
  • 4 evőkanál burgonyapehely
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
  • fél bögre langyos tej (1,25 dl)
  • fél-háromnegyed bögre langyos víz (szűk 2 dl)
  • 2-3 teáskanál só
  • 2 evőkanál étolaj vagy egy evőkanál zsír

Elkészítése:

  1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Az összes hozzávalót beleöntjük egy dagasztó tálba.
  3. Géppel vagy kézzel lágy tésztává dagasztjuk, majd takarjuk le vagy tegyük kelesztőtálba, és hagyjuk nagyjából a kétszeresére kelni. Ha a tészta nem elég lágy, akkor adjunk hozzá még vizet, ha nagyon lágy, akkor pedig lisztet!
  4. A tésztát vágjuk 9-12 részre attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb zsemléket szeretnénk-e.
  5. Gömbölygessük zsemlékké őket.
  6. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezekre, vágjuk be srégen, két-három helyen a tetejüket, majd hagyjuk őket letakarva kelni nagyjából húsz percig.
  7. Spricceljük vagy kenjük le őket alaposan vízzel, majd 190 fokra előmelegített sütőben süssük őket szép aranyszínűre, nagyjából 20 perc alatt.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További zsemléim:

Vendégváró zsemlekoszorú

Joghurtos teljes kiőrlésű zsemle

Félórás zsemle

Csokis zsemlék

Krumplipelyhes zsemlék bögrésen

szeretettel ajánlom:

Kategóriák

További receptek

Pikk-pakk, pompás! Karfiolpörkölt darált hússal

Pikk-pakk, pompás! Karfiolpörkölt darált hússal

Avagy káprázatos kelvirág, paprikásan, fűszeres darált húsban, szaftosan. Erre már csak a körítés tesz rá egy...

bővebben
Tepsis csirkecombok vele sült zöldségekkel

Tepsis csirkecombok vele sült zöldségekkel

A csirke egy pici trükknek köszönhetően kívül ropis lesz, belül vaj puha, omlós, az alatta pecsenyelében sült...

bővebben
Finomságos, puha túrós batyu, bögrésen

Finomságos, puha túrós batyu, bögrésen

Miközben sül, igéző, édes vaníliás illat száll a lakásban, és jobb nem is történhetne egy tartalmas leves után, mint...

bővebben
0
    0
    Kosaram
    A kosár üres