A tejfölös meggyleves az egyik örök kedvenc gyümölcslevesem, igazi gyermekkoromat idéző kis csoda, amiből nem lehet eleget készíteni és enni!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 2 üveg meggy + a levük
- 1 púpos teáskanál pudingpor
- 1 bögre víz (2,5 dl)
- 1 kis pohár tejföl (150-170g)
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
- fél bögre kristálycukor (8 dkg)
- fél teáskanál fahéj
- néhány szem őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
- A vizet, a cukrokat, és a meggyet felforraljuk, és olyan puhára főzzük a gyümölcsöket, amennyire szeretnénk. A pudingot csomómentesre keverjük a bögre tejföllel, majd folyamatos kevergetés mellett, szedünk hozzá néhány merőkanálnyit a forró levesből, vagyis hőkiegyenlítést végzünk, hogy ne csapódjon ki a habarásunk, mikor hozzáöntjük a leveshez.
- Most már mehet a levesbe, amivel együtt, folyamatos kevergetés mellett, mérsékelt hőfokon, picit besűrítjük.
- Közben kóstoljátok, és adjatok hozzá meg cukrot, ha szeretnétek! Pici fahéjjal is ízesíthetitek, ha szeretnétek!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További leves receptjeim: