Ez a finom leves nagy kedvencem, ezúttal gazdagabban készült, mint a megszokott, klasszikus tarhonyaleves, egészen más ízvilág, tartalmas és nagyon finom! Egy adag túrógombóc utána, és ennél nem is kell több ebédre!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 10-12 dkg tarhonya
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- fél kg krumpli ( 4 nagyobb)
- fél kg sárgarépa (4 nagyobb)
- 2-3 kisebb fehérrépa
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1-2 teáskanál só
- 1 bögre alaplé vagy húsleves vagy 1 leveskocka
- 1-2 teáskanál házi vegeta
- ha van zeller zöldje is nagyon jól áll neki!
- 1-2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
- 2-3 liter víz
- 5-6 virsli felkarikázva
Elkészítése:
- A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd apróra kockázzuk.
- A zsírt felolvasztjuk, majd üvegesre pároljuk benne a hagymát.
- Hozzáadjuk a tarhonyát, és a hagymával együtt addig pirítjuk, míg a tarhonya nem kap színt.
- Ekkor hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, majd felengedjük 8-10 bögre vízzel.
- Beletesszük a megpucolt, összevágott zöldségeket, fűszereket és addig főzzük az egészet, míg minden tökéletesen meg nem puhul. Ha a répát is jó puhára szeretnétek, azt érdemes a többi zöldség előtt kb. 10-15 percig főzni, és csak aztán hozzáadni a többi zöldséget.
- A virslit csak a főzés végén tegyük bele, elég neki két-három perc!
- Közben kóstoljátok, fűszerezzétek, és adjatok hozzá vizet, ha túl sűrűnek találjátok!
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Még több tartalmas, húsos leves: