Örök kedvenc, a magyar konyha egyik valódi gyöngyszeme, a finom csuszatészta beleforgatva a szalonna zsírjába, nyakonöntve tejföllel, aminek a tejére nagy adag túró kerül, és persze az elmaradhatatlan, kiadós porciónyi, nagybetűs: PÖRC!
És persze van akinek még egy adag ropogós kristálycukor is dukál hozzá, ami gyakran nem szokatlan! 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 1 csomag csuszatészta (250 g)
- 250 g túró
- 1 nagy pohár tejföl
- 20 dkg bacon vagy szalonna
- fél-egy teáskanál só
- 1 teáskanál só a főzővízbe
Elkészítése:
- A bacont, ha nem eleve felkockázottat vásároltunk, akkor apró kockákra vágjuk, majd jó ropogósra sütjük, lefedve félretesszük.
- Közben a csuszatésztát a csomagoláson feltüntetett módon kifőzzük lobogó, sós vízben, majd leszűrjük.
- A leszűrt tésztát egy hőálló tálba öntjük, azonnal meglocsoljuk a bacon forró zsírjával, amivel óvatosan összeforgatjuk.
- A tejfölt kikeverjük a sóval, majd a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk.
- Ugyanígy járunk el a villával összetört túróval, illetve a pörccel.
- Még forrón tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További tésztás ebédek: