Ez egy finom és gyors ebéd, forró tésztán egy ízletes, gombás-tejfölös ragu, omlós hús szeletekre halmozva: nem lehet nem szeretni!
Hozzávalók:
- 50-60 dkg karaj felszeletelve
- 50 dkg gomba (nálam barna csiperke)
- 1 nagy tejföl (330 g)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál só
- 1 csapott evőkanál őrölt fűszerpaprika
- 2 evőkanál étolaj
- 1 csapott evőkanál fehér finomliszt
Elkészítése:
- A sütőt melegítsük elő 220 fokra, alul-felül sütés programra.
- A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, fektessük őket egy kiolajozott tepsibe, majd fedjük le őket, és tegyük őket sütőbe. Süssük őket puhára kb. 30-40 perc alatt.
- Ezután vegyük le a tepsi tetejét vagy az alufóliát (ki mit használt), majd süssü szép aranyszínűre. Itt már visszavehetjük a hőfokot 220 fokra.
- Míg a karaj sül, addig készítsük el a mártást.
- A fej apróra vágott vöröshagymát pirítsunk üvegesre egy-két evőkanál étolajon, majd szórjuk a tetejére a paprikát, keverjük el vele alaposan, picit pirtsuk, majd adjuk hozzá a meghámozott, negyedelt gombát, és negyed bögrényi vizet.
- Fedő alatt, közepes hőfokon pároljuk puhára a gombát.
- A lisztet is szórjuk rá, azt hagyjuk elolvadni, közben egyszer-kétszer keverjük át.
- Ezután öntsük rá a tejfölt, szórjuk rá a sót, keverjük-forraljuk össze alaposan, sűrítsük be, majd főtt tésztával, forrón tálaljuk a hússzeletekkel együtt.
Jó étvágyat!
További szószos-husis receptjeim: