A Rigoletto igazi sötét csokicsoda, ami triplán csokoládés!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 2 és negyed bögre fehér finomliszt (28 dkg)
- szűk negyed bögre kakaópor (3 dkg)
- 25 dkg vaj
- háromnegyed bögre porcukor (10 dkg)
- 7 tojás sárgája
- 1 nagy csipet só
A ganache-hoz:
- másfél tábla étcsokoládé (15 dkg)
- kétharmad bögre tejszín (1,5 dl)
+ a tetejére 1 tábla (10 dkg) étcsokoládé felolvasztva
Elkészítése:
- A tejszínt felforraljuk, majd az összadarabolt csokoládéra öntjük, és szép simára keverjük.
- A vajat simára keverjük a cukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját is, végül hozzádolgozzuk a kakaóporral alaposan elkevert lisztet is.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alul-felül sütés programra, majd két sütőpapírral bélelt tepsit is előkészünk.
- A tésztát habzsákba töltjük, majd nagyjából három centis korongokat nyomunk a tepsikre úgy, hogy hagyunk ki köztük szűk egy centi helyett, mert el fognak terülni.
- Kb. 12-14 perc alatt készre sütjük őket, ennél semmiképpen sem tovább, mert különben kiszáradnak.
- Hagyjuk őket kihűlni, a csokis ganache-unkat egy robotgép segítségével kihabosítjuk, majd kettesével, az elkészült krémmel összeragasztgatjuk őket, a tetejüket pedig vékony sugárban lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További aprósütik: