Barion Pixel

Rigoletto bögrésen

A Rigoletto igazi sötét csokicsoda, ami triplán csokoládés!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 és negyed bögre fehér finomliszt (28 dkg)
  • szűk negyed bögre kakaópor (3 dkg)
  • 25 dkg vaj 
  • háromnegyed bögre porcukor (10 dkg)
  • 7 tojás sárgája
  • 1 nagy csipet só

A ganache-hoz:

  • másfél tábla étcsokoládé (15 dkg)
  • kétharmad bögre tejszín (1,5 dl)
    + a tetejére 1 tábla (10 dkg) étcsokoládé felolvasztva

Elkészítése:

  1. A tejszínt felforraljuk, majd az összadarabolt csokoládéra öntjük, és szép simára keverjük.
  2. A vajat simára keverjük a cukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját is, végül hozzádolgozzuk a kakaóporral alaposan elkevert lisztet is.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alul-felül sütés programra, majd két sütőpapírral bélelt tepsit is előkészünk.
  4. A tésztát habzsákba töltjük, majd nagyjából három centis korongokat nyomunk a tepsikre úgy, hogy hagyunk ki köztük szűk egy centi helyett, mert el fognak terülni.
  5. Kb. 12-14 perc alatt készre sütjük őket, ennél semmiképpen sem tovább, mert különben kiszáradnak.
  6. Hagyjuk őket kihűlni, a csokis ganache-unkat egy robotgép segítségével kihabosítjuk, majd kettesével, az elkészült krémmel összeragasztgatjuk őket, a tetejüket pedig vékony sugárban lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További aprósütik:

Diócska

Mandulácska

Kókuszdiócska

Madeleine

Csokis-narancsos madeleine

szeretettel ajánlom:

Kategóriák