Gyönyörűűű és nagyon finom étel, próbáljátok ki, mert igazán különleges!
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- fél kg darált sertéslapocka
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 bögre rizs (20 dkg) + 1 teáskanál só a főzéséhez
- 1 evőkanál zsír (4 dkg)
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- másfél teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
+ 1 nagy tejföl
+ 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
- Először a ragut készítjük el: a zsírt felolvasztjuk, az apróra kockázott hagymát üvegesre pároljuk benne, majd mehet rá a pirospaprika, a hús, a só és a bors.
- A húst megpirítjuk, majd összekeverjük a kifőzött rizzsel. Én rizsfőzőben főztem, mikróban, itt megtaláljátok: https://rupanerkonyha.hu/webaruhaz/ Két bögre rizst, négy bögre vízzel, sóval beletettem a rizsfőzőbe, és 20 percre betettem a mikróba! Természetesen hagyományosan is elkészíthető!
- Ezután a kelkáposztát megmostam, levelekre szedtem, majd két percre forró sós vízbe tettem őket párolódni!
- Mikor már nagyjából langyosra hűlt a ragu és a levélkék, akkor a nagyobb leveleket megtöltöttem kb. 1 csapott evőkanálnyi töltelékkel, és begöngyöltem őket.
- A maradék levélkét felcsíkoztam, és összekevertem a maradék rizses raguval.
- Egy kisebb hőálló sütőtálat kizsíroztam, majd az aljába terítettem a kelkáposztás ragut, vagyis megágyaztam a göngyölt töltelékeknek, amiket belefektettem ebbe az ágyikóba.
- Elkentem a tetejükön a kevés sóval kikevert tejfölt, és megszórtam a lereszelt sajttal.
- 190 fokos sütőben, alul-felül sütőben addig sütöttem, míg szép aranyszínű nem lett a sajt a tetején.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További káposztás receptjeim: