Avagy Laurám kedvence: fokhagymás, jó csípős, enyhén édes paradicsomszósz, pennén, megszórva parmezánnal! Mi így készítjük! Nem az autentikus változat, hanem olyan, amilyen nekünk ízlik!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 500 gr paradicsompüré
- 3-4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint szárított chillipehely vagy friss chilli darabolva/zúzva
- egy mokkáskanál só
- 2-3 evőkanál kristálycukor
- esetleg pici bazsalikom vagy egyéb zöldfűszer
+ 500 gr penne tészta sós vízben kifőzve
+ a tálaláshoz parmezán sajt
Elkészítése:
- A szószhoz az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a paradicsomszószt, cukrot, chillit, sót, zöldfűszert, majd az egészet összeforraljuk.
- Forró tésztával, parmezánnal vagy egyéb reszelt kemény sajttal meghintve tálaljuk!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További tésztás receptjeim: