Egy tipikus menzakaja, amit én imádok, nem tudom mennyit meg tudnék enni belőle. Ezúttal házi szélesmetélttel készült, amit karácsonyra kaptunk.
Ti hogy készítitek?
Tesztek forró vajat a tésztára és előre összekeveritek, vagy csak tálaláskor hintitek meg jó vastagon, mint én szoktam?
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 250 gramm szélesmetélt
- másfél bögre darált dió (15 dkg)
- háromnegyed bögre porcukor (12 dkg)
Elkészítése
- A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
- Míg a tészta fő, addig ledaráljuk a diót és összekeverjük a porcukorral.
- Tálaláskor meghintjük alaposan a cukros dióvall!
- De ha már említettem: akkor a tésztát beleforgathatjátok 3 dkg olvasztott, forró vajba, majd az egészet elkeverhetitek a cukros mákkal! Úgy még menzásabb lesz!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További tésztás receptek: