Barion Pixel

Mákos tészta

Mákos tészta

Egy tipikus menzakaja, amit én imádok, nem tudom mennyit meg tudnék enni belőle. Ezúttal házi szélesmetélttel készült, amit karácsonyra kaptunk.
Ti hogy készítitek?
Tesztek forró vajat a tésztára és előre összekeveritek, vagy csak tálaláskor hintitek meg jó vastagon, mint én szoktam?

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 250 gramm szélesmetélt 
  • másfél bögre darált dió (15 dkg)
  • háromnegyed bögre porcukor (12 dkg)

Elkészítése

  1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. Míg a tészta fő, addig ledaráljuk a diót és összekeverjük a porcukorral.
  3. Tálaláskor meghintjük alaposan a cukros dióvall!
  4. De ha már említettem: akkor a tésztát beleforgathatjátok 3 dkg olvasztott, forró vajba, majd  az egészet elkeverhetitek a cukros mákkal! Úgy még menzásabb lesz!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További tésztás receptek:

Káposztás tészta

Grízes tészta

Tésztasaláta

Carbonara

Húsgombócos spagetti

Cukkinis csirkés spagetti

szeretettel ajánlom:

Kategóriák